Barbouw

Een bar bouwen is op zich niet heel moeilijk maar er zijn wel een aantal wetmatigheden waar rekening mee gehouden moet worden.

Zo staan er meestal koelingen onder de bar, loopt de bierleiding langs de wand en zijn er verschillende soorten barren met verschillende hoogtes.

Een bar buffet waar vooral uitgifte plaats vindt, dus waar niet aan gezeten wordt heeft meestal een hoogte tussen de 95 en 100 cm.

Een bar waar achter gewerkt wordt en voor aan gezeten wordt heeft een werkhoogte van 95 cm en een uitgifteblad met een hoogte van 115 cm.

De brouwer die het bier levert levert op contractvoorwaarden ook altijd de lekbladen en bierpompen, een spoelbak en spoelblad.

Het is best om de hoogte van deze onderdelen, meestal uitgevoerd in RVS qua hoogte gelijk te houden aan de er naast gelegen werkbladen en dan de onderliggende naden goed te kitten ( RVS altijd goed ontvetten en lichtjes opruwen.

Omdat er aan een bar altijd met water en andere dranken wordt gewerkt moet een bar altijd van watervast plaatmateriaal worden gemaakt.

De frontaankleding kan van allerlei soorten materiaal worden gemaakt in allerlei vormen en soorten van kleur en afwerking.

Een uitgifteblad kan bijvoorbeeld van massief hout, staal, marmer of een volkernkunststof worden gemaakt.

Een rechte bar of een bar in een L vorm is het meest eenvoudig te maken. Een bar met ronde vormen is tegenwoordig ook heel goed te maken aan de hand van goed tekenwerk gecombineerd met CNC freeswerk. Maar en ronde bar is altijd wel begrotelijker.

Achterkasten bij een bar hebben vaak een tweeledige functie. De onderkasten dienen meestal voor opslag, gecombineerd met glasdeurkoelingen die daarmee weer deels een presentatiefunctie hebben. De bovenkasten die met name bij bruine barren vaak een geheel vormen dienen vooral als showcase. Hier presenteert men dranken e.d. die men op aantrekkelijke wijze aan de klant wil tonen: whiskey's, likeuren, cognac, rum, etc.

En hier kan men ook mooie glazen etaleren.
Een open kast gecombineerd met licht kan het geheel extra aantrekkelijk maken.

Deze Bar is helemaal van Granito gemaakt.Dit front is opgebouwd uit oude munitiekisten.